Wednesday, 20 January 2016

Segmen Blogwalking | Yaya Cendana

http://www.yayacendana.com/2016/01/segmen-blogwalking-yaya-cendana.html?m=0/ 


Jom ramai-ramai join blogwalking by yaya selama dua minggu 16 jan 2016 - 31 jan 2016 . 


Untuk join, follow step kat bawah ni :

1. Follow blog Yaya Cendana
2. Buat entry " Segmen Blogwalking | Yaya Cendana "
3. Copy link entry & paste di ruangan komen entry ini

Awal bulan Februari yaya akan buat sekali lagi entry dan letakkan url blog korang dalam entry tersebut.

Sambil - sambil berblogwalking boleh kumpul rakan - rakan blogger yang lain yang belum kenal.

Peaceeee
 

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih

Giveway January Cash RM500 by Emas Putih| Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016. Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.
[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !!

Harga : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)

Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink

klik untuk join
Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink | Bersempena Tahun Baru 2016 dan Hari Lahir Cik EN pada 16 Januari nanti, cik en berbesar hati untuk mengadakan Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink yang akan berlangsung pada 4 Januari 2016 sehingga 31 Januari 2016. Hanya perlu mengikuti syarat syarat dibawah dan korang berpeluang menjadi salah seorang pemenang daripada 27 pemenang untuk merebut hadiah hadiah bernilai RM535.

Follow Blog Di bawah

Follow Page

Instagram

Bloglist

Hadiah? Mesti terlepas pandang ini, Cik en dah keluarkan awal ye. Boleh rujuk di bawah ini
Senarai Hadiah Hebat
Dah submit entry? Boleh rujuk di bawah ini pula
Senarai Peserta Hebat

Thursday, 15 December 2011

Aurat


Ramai antara teman2 seperjuangan sy dulu mula membuka tudung bl mereka mula bekerja. Mula buat rebonding & tudung dh x pakai sbb takot rambut x straight. Kalo pakai pn time jumpa kat kampung time ry. Sedih melihat perubahan sedrastik itu, dan sy kdg2 jd takut. Doa sy "Ya Allah, jgn lah kau pesongkan hatiku & jauhkanlah ak dr seksaan api neraka". Semoga sy dpt memelihara aurat dan maruah sy sebaik mungkin. Kat bawah ni antara petikan dari page Ibrah tentang kewajipan bertudung utk renungan sy & semua saudari seislam. Selamt membaca & semoga mendapat iktibar =)

Rambut merupakan aurat yang WAJIB ditutup oleh wanita apabila berada di hadapan lelaki ajnabi.

Oleh itu, mendedahkannya adalah berdosa dan merupakan suatu kemaksiatan yang akan dibalas dengan siksaan yang pedih di akhirat kelak sekiranya dia tidak sempat bertaubat.

Dia akan tetap menanggung dosa itu selagi tidak bertaubat daripada perbuatan itu walaupun dia bersembahyang lima waktu dan melakukan ibadat yang lain.

Kecantikan seorang wanita terletak pada sejauh mana ketaatannya kepada Allah SWT. Adalah suatu yang salah kalau orang perempuan merasakan kaum lelaki akan tertawan dengan rupa parasnya semata-mata tanpa melihat kepada unsur-unsur keagamaan pada dirinya.

Hari ini macam-macam alasan diberi untuk melepaskan diri daripada perintah Allah SWT.

SESUNGGUHNYA AZAB ALLAH AMATLAH PEDIH
 
 
p/s : Berhasrat utk bertudung labuh

Saturday, 10 December 2011

Malam Gerhana Bulan

Mlm ni mlm gerhana bulan dan ni 1st time spnjg hidup slm 24 tahun ni i'm perform solat sunat gerhana bulan, yes i'll do it. Simple je solat sunat ni sbnrnya tp sblm ni tak nak ambik tau pn psl ni. Maha suci Allah yang menciptakan gerhana bulan ni. Jom sama2 tgk gerhana penuh jam 10.00 malam nanti.

Excited sgt nk tgk tp xtau la boleh nampak tak just tgk cam biasa. Emm pakai teropong semulajadi je=)
Teringat pulak ms form 3 dulu, antara subjek sains & math i'm more prefer to choose math. xtau la nape.
Sgt xsuka & xfhm tntang fasa2 bulan & time buat latihan biasanya sy just hafal jwpn dan terbukti kaedah ni amat berkesan utk sy waktu tu=p..Sampai la exam PMR, sy dpt A utk sains tp dpt B utk math.huhuu!
Sgt sedih bl subjek yg kita minat just dpt B..dan sgt memalukan lg bl sy menangis depan cikgu math tersayang, maaf sy menghampakan cikgu waktu tu=(